Esihenkilö, väkivaltatyön asiantuntija
Pääkaupungin turvakoti ry / Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö
Lähisuhdeväkivaltatyön yksikön esihenkilön siirryttyä uuden hankkeemme projektipäälliköksi, etsimme hänelle seuraajaa. Tehtävä on esihenkilötehtävä, johon kuuluu merkittävässä määrin myös asiakastyötä (noin 50/50).
Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö tarjoaa keskusteluapua kaikille perheenjäsenille, kun perheessä on tai on ollut lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Työskentelyn tavoitteena on väkivallan tunnistaminen, sen loppuminen ja väkivaltakokemuksesta selviytyminen. Yksikössä toteutetaan perhetyöskentelymallia. Yksikön väkivaltatyön asiantuntijat työskentelevät sekä lähisuhdeväkivallan uhrien, että tekijöiden kanssa. Pariskunnat saavat apua myös yhdessä. Työmenetelmiä ovat yksilö-, pari-, ja perhetapaamiset, erilaiset ryhmät sekä yhteistyö toisten perhettä auttavien ammatillisten toimijoiden kanssa.
Aikuistyön keskiössä on lähisuhdeväkivalta ja sen monimuotoisuuden ja väkivaltailmiön ymmärtäminen. Aikuisasiakkaiden kanssa tehtävässä vanhemmuustyössä pidetään esillä lasten altistuminen lähisuhdeväkivallalle seurauksineen. Työskentelyn tavoitteena on auttaa asiakkaita löytämään vaihtoehtoisia toimintamalleja ja välineitä turvalliseen, väkivallattomaan elämään. Muissa elämänhallinnan ongelmissa asiakkaita ohjataan hakeutumaan niissä tarvittavan avun piiriin. Lasten ja nuorten kanssa toteutettavan työskentelyn tavoitteena on tuoda heidän äänensä kuuluville perheen tilanteesta, antaa heille mahdollisuus kertoa omasta kokemuksestaan ja saada välineitä selviytymiseensä. Lasten ja nuorten parissa työskentelevä väkivaltatyön asiantuntija tekee yhteistyötä niiden Lähisuhdeväkivaltatyön yksikön työntekijöiden kanssa, jotka tapaavat perheen aikuisia. Näin koko perhe tulee autetuksi samanaikaisesti.
Lähisuhdeväkivaltatyön yksikössä oli vuoden 2024 aikana yhteensä 626 asiakasta ja toteutettiin yhteensä yli 2000 tapaamista. Yksikössä työskentelee esihenkilön lisäksi viisi väkivaltatyön asiantuntijaa ja yksi Seniorin salaisuus-vapaaksi väkivallasta 2024–26-hankkeen väkivaltatyön asiantuntija. Suurin osa asiakkaista ohjautuu avun piiriin omatoimisesti. Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö tekee laajasti yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa.
Etsimällämme henkilöllä on:
- sote-alan perustutkinnon lisäksi psykoterapeutin pätevyys (Valviran hyväksymä) ja kokemusta ko. työstä
- vahva esihenkilötyön kokemus
- kokemusta väkivaltatyöstä ja -ilmiöstä
- kokemusta/ ymmärrystä kolmannen sektorin toiminnasta
- vahvaa kokemusta STEA-raportoinneista
- vahvaa kokemusta tilastotyöskentelystä
- motivaatiota kehittää yksikössä tehtävää työtä, yksikköä ja väkivaltatyötä yhdessä verkoston kanssa
- halu tehdä asiakastyötä
- halu 100 % työaikaan
- erinomainen kirjallisen ilmaisun taito
- monipuoliset ajanhallinnan taidot
- paineensietokykyä.
Hakuaika: 28.3. – 18.4.2025
Palkka: Yksityisen sosiaalipalvelualan TES, G30 +palvelulisät (3608 €-4126 €).
Työsuhde: Toistaiseksi voimassa oleva työsuhde.
Kysymykset: Toiminnanjohtaja Karola Grönlund 044 275 3006, karola.gronlund@paakaupunginturvakoti.fi
Hakemukset: karola.gronlund@paakaupunginturvakoti.fi
Työn aloitus: mahdollisimman pian – sopimuksen mukaan.
Työpaikan osoite: Kilpolantie 2, 00940 Hki.
Linkki Työmarkkinatorin ilmoitukseen.