Turvakoti Toukola, jossa on seitsemän perhepaikkaa, sijaitsee osoitteessa Hämeentie 126 F, 00560 Helsinki.

Turvakotipalvelut ovat maksuttomia ja tarkoitettu kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille sukupuolesta tai iästä riippumatta.  Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseksi turvapaikaksi akuutin kriisin ajaksi. Turvakoti tarjoaa välitöntä kriisiapua, ympärivuorokautista turvattua asumista sekä akuuttiin tilanteeseen liittyvää psykososiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta. Turvakodissa väkivaltaa kokenut pääsee keskustelemaan kahdenkeskisesti väkivaltatyöhön erikoistuneen työntekijän kanssa.

Kriisiavun lisäksi turvakodista saa tukea ja tietoa myös käytännön asioiden järjestämiseen.  Alaikäiset lapset tulevat turvakotiin vanhempansa kanssa.
Turvakoti Toukolaan ei voi ottaa lemmikkiä mukaan, mutta voimme auttaa järjestämään lemmikille hoitopaikan turvakotijakson ajaksi. Tarvittaessa opastamme sinua ottamaan yhteyttä vapaaehtoisiin auttajiin, joilla on kokemusta turvakotiasiakkaiden lemmikkien hoidosta.

Henkilöstö on paikalla ympäri vuorokauden. Turvakodin henkilökunta vastaa ympärivuorokautisesti perhe- ja lähisuhdeväkivallan kysymyksiin liittyviin puheluihin. Soittajan kanssa kartoitetaan hänen kokemaansa väkivallan uhkaa tai jo tapahtunutta väkivaltaa. Soittaja saa apua tulemalla turvakodin asiakkaaksi tai hänet ohjataan muun avun piiriin. Myös valtakunnallisesti palveleva Nollalinja -puhelinpalvelu ohjaa asiakkaita väkivaltatyön palveluihin. Nollalinja -sivuston kautta päivystäjät ja turvakotien työntekijät saavat ajantasaisen tiedon kaikkien Suomen turvakotien paikkatilanteesta.

Turvakoti Toukolassa ei ole esteetöntä autopaikkaa. Turvakodin sisäänkäynti ei ole täysin esteetön. Sisäänkäynnille johtava kulkuväylä on osittain hiekkatietä, eikä se ole pinnaltaan täysin kova ja tasainen. Kulkuväylän kallistus on suurimmillaan 8 astetta. Sisäänkäynnin oviaukko on leveydeltään 83 cm ja kynnyksen korkeus on 6 cm. Turvakoti Toukolassa ei ole täysin esteettömiä huoneita. Kahdessa huoneessa mahtuu liikkumaan ja toimimaan pyörällisten apuvälineiden kanssa. Näiden huoneiden oviaukot ovat 81 cm leveitä ja huoneisiin on 3 cm korkeat kynnykset. Huoneissa oleviin wc- ja pesutiloihin on 7 cm korkeat kynnykset, eikä niissä ole käsitukia.

Keskeisiä yhteistyötahoja ovat sosiaaliviranomaiset, joista erityisesti lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden kanssa työskennellään lähes jokaisen lapsiperheen jakson aikana. Aikuissosiaalityö on tärkeä yhteistyötaho erityisesti niiden asiakkaiden kohdalla, jotka tarvitsevat tukea asumisjärjestelyihin.

Turvakoti Toukolalle etsitään toimivampia tiloja.