NOPEA POISTUMINEN
Ohjeet välimuistin tyhjennykseen

Muutkin -korttipakkaan on kerätty Pääkaupungin turvakoti ry:n väkivaltatyötä tekevissä yksiköissä asiakkaina olleiden lasten ja nuorten kokemuksia ja ajatuksia heidän kokemastaan lähisuhdeväkivallasta sekä vinkkejä ja neuvoja siitä selviytymiseen.

Ajatus korttipakasta syntyi eräänä päivänä, kun väkivaltatyön asiantuntija Malin Viaun vastaanotolla Lähisuhdeväkivaltatyön yksikössä oli asiakkaana lapsi. Hän piirsi itsestään omakuvan huoneessa olevalle valkotaululle. Kuva jäi pyyhkimättä. Seuraavan lapsen saapuessa tapaamiselle, hänen huomionsa kohdistui edellisen lapsen piirtämään kuvaan. Kuvan avulla Viau ja lapsi päätyivät keskustelemaan siitä, että vastaanotolla käy päivittäin lapsia ja nuoria, jotka ovat kokeneet lähisuhdeväkivaltaa. Valkotaululla olevan kuvan näkeminen ja siitä keskusteleminen vaikutti lapseen. Hänen olemuksensa muuttui rennommaksi. Lapsen oli helpompaa kertoa omaa tarinaansa ja lapsesta huokui helpotus.

Sillä hetkellä hän oivalsi: ”Muutkin ovat kokeneet samankaltaisia tilanteita.”

Muutkin -kortit ovat yksi lasten ja nuorten kanssa tehtävän väkivaltatyön menetelmistä ja keinoista. Jaamme korttipakkoja yhteistyökumppaneillemme. Toivottavasti näistä korteista on hyötyä heidän työssään väkivaltaa kohdanneiden lasten ja nuorten kanssa.

 

 

Ajanvaraus